Ruil tegel voor gratis plantje

mainImage
Ruil tegel voor gratis plantje

Op de Zuidpolderdag in Barendrecht op vrijdag 24 augustus kunt u een tegel uit uw tuin inruilen voor een gratis plantje van de Intratuin. Met deze actie willen wij samen met de natuurvereniging IJsselmonde de jeugd spelenderwijs bewust maken van het belang van een groene tuin. Groen in uw tuin heeft veel voordelen. Dus haal samen met uw kind een tegel weg uit uw tuin en lever hem in bij de Steenbreek activiteit op de Zuidpolderdag!

Op de Zuidpolderdag is er voor kinderen van zes tot zestien jaar tussen 13.00 en 15.00 uur van alles beleven. Zo is er bijvoorbeeld een kanotocht en kun je proefjes met water doen. Naast het inwisselen van een tuintegel voor een plantje, kunnen kinderen ook meedoen aan een Operatie Steenbreek-activiteit. Ze kunnen als hoveniers in de dop aan de gang met tegels weghalen en plantjes planten. Wat ze hier leren, kunnen ze thuis met het gratis plantje meteen in de praktijk brengen!

Planten en gras in de tuin helpen bij het afvoeren van regenwater, zodat er minder plassen blijven staan. Bovendien geeft groen verkoeling bij warm weer en is het beter voor de natuur dan een betegelde tuin. In een tuin met planten, bomen en gras voelen insecten en vogels zich thuis.

Het motto van operatie Steenbreek is ‘tegels eruit, groen er in’. Elke tegel eruit is al winst, alle beetjes helpen. Er zijn veel mogelijkheden en het hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Een groene tuin betekent niet per definitie meer werk. De mate van onderhoud kunt u zelf sturen door de juiste beplanting te kiezen. Operatie Steen- breek betekent dus ook niet dat u uw hele tuin moet gaan verbouwen.

Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats op en tussen het terrein van De Kleine Duiker, Theehuys Polderzicht en de stormbaan. Tussen 12.30 en 13.00 uur kunnen alle kinderen bij De Kleine Duiker een gratis stempelkaart ophalen. Met deze stempelkaart kunnen zij deelnemen aan de activiteiten. Met een volle stempelkaart maken ze kans op een mooie prijs! Voor kinderen vanaf acht jaar wordt de middag om 15.15 uur afgesloten met een Zuidpolderrun op de nieuwe stormbaan.


| Foto: Digitaal Dagblad.