Rotterdamse horeca is beter af

mainImage
Rotterdamse horeca is beter af

De horeca-ondernemers in Rotterdam hebben het beter voor elkaar dan hun Barendrechtse collega's, want als zij hun terras willen uitbreiden, kunnen ze ook dit jaar een aanvraag doen voor een terrasvlonder. Dat is in Barendrecht niet mogelijk. Sterker nog daar wordt er zelfs streng op gecontroleerd dat om 23.00 uur de terrassen leeg zijn. Volgens de ondernemers op het Doormanplein kost dat in vergelijking met vorige jaren veel omzet.

De gemeente Rotterdam geeft de horeca-ondernemers daarentegen ook dit jaar de gelegenheid om tijdelijk op een of meerdere parkeerplaatsen voor hun horeca-inrichting een terrasvlonder te plaatsen (en te exploiteren). Dit kan gedurende de zomerperiode (15 mei tot en met 15 oktober). Een van de voorwaarden voor het mogen plaatsen van een terrasvlonder is dat deze een meerwaarde heeft voor de omgeving. Verder moeten vlonders bijdragen aan het verlevendigen van de stad. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat bezoekers veilig kunnen zitten op deze terrasuitbreidingen. Ook automobilisten, fietsen en voetgangers mogen geen hinder hebben van een vlonder.

Het experiment met de terrasvlonders begon in 2014. De afgelopen jaren toonden steeds meer ondernemers er belangstelling voor. En ook bezoekers zijn enthousiast. Dat heeft ertoe geleid dat de vlonders inmiddels een vast onderdeel zijn van het horecabeleid.


Foto: Digitaal Dagblad