Retrofilms Landlevenfair bij Boerderijwinkel Dorpszicht

mainImage
Retrofilms Landlevenfair bij Boerderijwinkel Dorpszicht

Op zaterdag 8 september organiseren Piet en Els Barendregt op het erf rond hun Boerderijwinkel weer een Landlevenfair. Twee jaar geleden was dat een groot succes. Naast de kraampjes en spelletjes hadden zij een bioscoopzaaltje ingericht in de grote schuur. Daarin mocht de Barendrechtse filmmaker Bas Romeijn toen terugkijkfilmpjes vertonen.

Voor de tweede Landlevenfair op 8 september heeft Romeijn vijf filmpjes geselecteerd die verschillende aspecten van het agrarisch verleden van Barendrecht laten zien.

Dat zijn: ‘Ringsteken met boerenwagens’ , de film ‘Toen Carnisselande agrarisch was’ en ‘Wim Groenenboom kijkt terug naar 1956’, een film over de weegbrug en koelhuis aan de 1e Barendrechtseweg in 1987 en het filmpje ‘Leen Groenenboom bezoekt de veiling in 1956’.

Bij elkaar een programma van ca. 35 minuten dat doorlopend, van 9.30 uur tot 15.30 uur, vertoond zal worden. De aardappelschuur is dan een soort Barendrechtse Cineac, u kan komen wanneer u wilt, want alle films komen vanzelf een keer voorbij.


Foto: Digitaal Dagblad