Restaurant De Buren wordt Le Port

mainImage
Restaurant De Buren wordt Le Port

Restaurant De Buren op het Havenhoofd 1 in Barendrecht-Carnisselande is per 1 januari van eigenaar gewisseld. Arjan Lagerwerf (48) is de nieuwe uitbater. Hij heeft de zaak gekocht van Gerard en Monique van Gelderen, die drie jaar geleden met De Buren zijn begonnen.

De nieuwe horecaondernemer woont al 47 jaar in Barendrecht en heeft zijn sporen verdiend als maitre in restaurant In Den Rustwat in Rotterdam-Kralingen. Lagerwerf hoopt eind januari de zaak onder de nieuwe naam Le Port te heropenen. De Buren is wel een andere zaak dan wat Lagerwerf bij IDRW - restaurant met Bib Gourmand - gewend was. ''Ik wil Le Port naar een hoger niveau tillen. We beginnen met een trede en daarna zien we wel. Ik heb er heel veel zin in. Ik woon al bijna mijn hele leven in Barendrecht en nu krijg ik de kans om in mijn eigen woonplaats een zaak te starten. Dat is een enorme uitdaging. Ik ben in afwachting van de vergunning. Als die binnen is dan gaan we open.''

Le Port is op dinsdag tot en met zaterdag open voor lunch en diner. Op zondag kan de zaal van het restaurant worden afgehuurd.


Foto: Digitaal Dagblad