Regelmatig buien en veel wind

mainImage
Regelmatig buien en veel wind

Vanochtend hebben we te maken met veel bewolking. Later kan in het zuidoosten even de zon doorbreken. In het zuidwesten zijn flinke perioden met regen. In de rest van het land kan een lichte bui overtrekken en overheersen de droge momenten. Aan het eind van de ochtend ontstaan nieuwe buien. De temperatuur ligt tussen 8 graden op de Wadden en 13 in het zuidoosten. Dat meldt WeerOnline.

De wind komt in de kustprovincies uit het noordoosten. Landinwaarts waait het zwak tot matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig tot hard, 5-7 Bft. In de loop van de ochtend neemt de wind af. In de rest van het land staat een zwakke tot matige zuidenwind. In de tweede helft van de ochtend wordt de wind in het oosten vrij krachtig en in Zuid-Limburg krachtig, 6 Bft.

Vanmiddag breekt vooral in de oostelijke helft van het land de zon af en toe door. In de westelijke helft is de zon niet of nauwelijks te zien. Verspreid over het land komen lichte buien voor.

In het hele land waait een vrij krachtige zuidenwind, 5 Bft. Daarbij is kans op windstoten van 50 tot 70 km/u. Aan de Zeeuwse kust en in de Limburgse heuvels wordt de wind vanmiddag hard, 7 Bft., met zware windstoten rond 80 km/u. De temperatuur stijgt naar 11 graden in Zeeland en 17 langs de oostgrens.

Aan het eind van de middag draait de wind in Zeeland naar het (noord)westen. Vanavond gebeurt dat op steeds meer plaatsen. Langs de oostgrens kan de wind aantrekken naar hard, windkracht 7. Daarbij is kans op zware windstoten rond 75 km/u. Aan de westkust wordt het nog onstuimiger met in het westen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden een stormachtige wind en kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.


Foto: Digitaal Dagblad