Raad steunt burgerinitiatief tegen zwerfafval

mainImage
Raad steunt burgerinitiatief tegen zwerfafval

De gemeenteraad van Barendrecht heeft dinsdagavond een motie aangenomen waardoor het burgerinitiatief Barendrecht Blij, Zwerfafvalvrij wordt ondersteund. De raad stelt eenmalig vijfhonderd euro beschikbaar om het project voor minder zwerfafval te ondersteunen.

PvdA-raadslid Winnie Hofland diende de motie in en kreeg daarbij steun van GroenLinks-raadslid Arie Kooijman. Het initiatief is afkomstig van een Barendrechtse inwoner. Hij heeft veel vrijwilligers om zich heen verzameld om de wijk Ter Leede schoon te houden. Het initiatief is inmiddels rijp genoeg om het concept in meerdere wijken in Barendrecht uit te rollen. Naast de financiële bijdrage helpt de gemeente ook om het initiatief bij meer mensen onder de aandacht te brengen. Alle fracties stemden in met de motie.

De initiatiefnemers willen iedere twee weken, met tien vrijwilligers, op pad gaan om zwerfafval aan te pakken. De gemeentelijke bijdrage zal gebruikt worden om materiaal aan te schaffen. Het bijeengebrachte afval zal worden aangeboden bij Afval Loont zodat het initiatief ook via die wijze meer inkomsten kan genereren.

De initiatiefnemers willen voor 1 januari 2019 minimaal alle wijken in Barendrecht één keer hebben opgeruimd.


Foto: Digitaal Dagblad