Probleem met reisdocumenten

mainImage
Probleem met reisdocumenten

Er is een productiefout opgetreden bij een aantal reisdocumenten. Het betreft hier paspoorten en identiteitskaarten die zijn afgegeven in de periode tussen 1 april en 30 juni. Het gaat om paspoorten en identiteitskaarten met serienummer '03'. De geldigheid komt hierdoor niet in gevaar, dus er kan gewoon met de desbetreffende reisdocumenten gereisd worden.

Het gevolg van deze productiefout, is dat het kan voorkomen dat een van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt. Hoewel er geen signalen bekend zijn dat deze productiefout tot problemen heeft geleid bij grenscontroles, ontvangen de mensen die mogelijk de productiefout in hun reisdocument hebben, wel een brief hoe dit te controleren. Staatssecretaris Knops schrijft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer dat er een aantal maatregelen is genomen.

Mensen die in het bezit zijn van een reisdocument waarbij de fout mogelijk is opgetreden ontvangen hierover een brief. Via een speciale app, de BZK-ID app, kunt u zelf controleren of er iets mis is met uw identiteitskaart of paspoort. Deze app is te downloaden via de Google Play Store. Als er iets mis is met het reisdocument kunt u kosteloos een nieuw reisdocument aanvragen. Ook de kosten van de pasfoto worden vergoed.

Mocht u het reisdocument niet zelf kunnen controleren dan kunt u tijdens openingstijden langsgaan bij het gemeentehuis om uw document te laten controleren.

Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid. De BKZ-ID app is te downloaden via de Google Play Store. Bij overige vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 0180.

 

 

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad