POST verandert in pakhuis voor cadeautjes

mainImage
POST verandert in pakhuis voor cadeautjes

Een cadeautje over of extra gekocht? Lever het na Kerst af bij POST aan de Coolsingel. Het postgebouw wordt tijdelijk omgetoverd tot een ‘Jarige Job Pop-up shop’ om speelgoed in te zamelen voor kinderen die opgroeien in armoede.

Zes dagen lang staan de deuren naar de grote hal open om cadeautjes langs te brengen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft op donderdag 27 december om 10.00 uur in het iconische postkantoor het startsein van de actie. Op 27, 28 en 29 december en op 2, 3 en 4 januari is de Jarige Job Pop-up shop open van 11.00 tot 16.00 uur.

''Kom langs op deze unieke locatie om cadeaus te brengen en mee te helpen inpakken. Laten we zorgen dat deze periode voor iedereen een feestje is'', roept Huib Lloyd van Stichting Jarige Job op. De stichting trakteert kinderen waar ze het huis minder breed hebben op een onvergetelijke verjaardag met een verjaardagsbox, waar alle gedoneerde cadeaus in terecht komen.

Naast het cadeau zit er alles in om de verjaardag thuis en op school te vieren. Zoals slingers, taartmix, iets lekkers en een leuke traktatie. ''In Nederland groeien zo’n 61.000 kinderen op in families die heel weinig geld hebben. Ze zitten niet op een sport, gaan niet mee met schoolreisjes en gaan op hun verjaardag soms zelfs niet naar school omdat ze niet kunnen trakteren. Zo komen zij in een sociaal isolement terecht.''

Per maand krijgen inmiddels zo’n 5.000 ouders voor hun jarige kind een verjaardagsbox bezorgd.

Superhelden
Tijdens de Jarige Job Pop-up-dagen laat de stichting in POST zien wat de armoedeproblematiek betekent. In de Inpakstraat kunt u meehelpen met het maken van gezonde traktaties en verjaardagsboxen inpakken. Helpertjes krijgen een Superhelden Certificaat en een traktatie mee. ‘Het is gaaf om iets te doen voor een ander. Iedereen gaat hier straks met een glimlach de deur uit’, aldus Huib.

In januari kunt u een cadeau ook meegeven aan postbodes van PostNL.


Foto: Digitaal Dagblad