mainImage

Politiek laat horeca nog wachten

Afbeelding is niet meer beschikbaar
31 mei 2018, 12:02 uur
Algemeen

De beslissing over de pilot voor de langere openingstijden voor de terrassen van de horeca op vrijdag en zaterdag laat nog even op zich wachten. De sympathieke motie van de EVB om de horeca op de Middenbaan, Het Doormanplein en Smitshoek in Barendrecht de mogelijkheid te geven om in de zomer de terrassen op deze twee dagen tot 24.00 in plaats van 23.00 uur open te houden, werd niet gesteund door de nieuwe coalitie.

CDA, SGP/ChristenUnie, VVD, PvdA, D66, en GroenLinks – dinsdag vertegenwoordigd door 14 zetels omdat Tsjimmie Klos-De Vries  absent was – stemden tegen met als argument dat andere belanghebbende partijen (zoals bewoners) onvoldoende zijn gehoord. Ook vonden deze partijen dat er een rechtsongelijkheid zou ontstaan, omdat het Havenhoofd niet mee zou mogen doen aan de pilot. Daar zijn veel klachten (mails en brieven) van bewoners vandaan gekomen.

Volgens burgemeester Jan van Belzen (met openbare orde in zijn portefeuille) is dat geen beletsel, want ook in Rotterdam worden er uitzonderingen bij horecagebieden gemaakt.

De coalitiepartijen gaven de EVB als opdracht mee om uitgebreider onderzoek te doen en alle partijen te horen. Dat zal waarschijnlijk op 11 juni gebeuren. Op 14 juni zal de raad dan op een speciale raadsvergadering een beslissing nemen over deze pilot.


Foto: Digitaal Dagblad