Politie zoekt getuigen Katendrecht-moord

mainImage
Politie zoekt getuigen Katendrecht-moord

Tientallen schoten werden gehoord aan de Rechthuislaan in Katendrecht waar afgelopen weekend een man de dood vond door een kogel. Maar de politie houdt er ernstig rekening mee dat de dader of daders het helemaal niet gemunt hadden op dit slachtoffer, maar een ander op de korrel hadden.

Wie dan wel het doelwit was, is tot nu toe voor de politie een raadsel. Het enige aanknopingspunt is deze foto van twee mannen, die op de scooter wegrijden nadat zij hun kogels hadden afgevuurd. De politie toonde de vastgelegde beelden dinsdagavond tijdens het programma Opsporing Verzocht, waarin getuigen worden opgeroepen. Het tweetal is via de Maashaven Oostzijde en de Dordtselaan naar het Mijnsherenplein gereden. Daarna verdwijnen zij voor de politie uit beeld. De scooter is later brandend terug gevonden op de Schulpweg.

Een mogelijk tweede slachtoffer - waarover aanvankelijk werd gesproken - is niet aangetroffen. Een vrouw in een café had wel het geluk aan haar zijde toen een kogel door de ruit van een café sloeg en naast een gokkast terecht kwam waar de vrouw op speelde.

De politie roept getuigen op. Zij kunnen bellen met 0800-6070, of anoniem: 0800-7000.


Foto: Digitaal Dagblad