Plaatsgenoten helpen met uw afval

mainImage
Plaatsgenoten helpen met uw afval

Afval Loont heeft in Barendrecht sinds januari 2018 een eigen spaarfonds. Wilt u met uw afval plaatsgenoten een steuntje in de rug geven? Geef dan bij inlevering aan dat uw opbrengst geboekt mag worden op het Afval Loont Fonds. Dit fonds wordt volledig ingezet voor acute hulp aan individuen en gezinnen in Barendrecht. Het project streeft ernaar met ‘afvalsparen’ waarde toe te voegen aan de maatschappij. Hoe meer afval wordt gedoneerd, des te meer mensen in Barendrecht geholpen kunnen worden.

Om ervoor te zorgen dat het ingebrachte geld bij de mensen terechtkomt die dit het beste kunnen gebruiken, werkt Afval Loont samen met twee lokale professionele partners, te weten Stichting Present Barendrecht en Stichting KijkopWelzijn. Deze organisaties hebben goed zicht op wie er in aanmerking komen voor hulp. Zij kunnen deze hulp vervolgens tot een maximaal bedrag van vijftig euro per persoon per jaar verstrekken, in financiële of materiële vorm.

Bij ondersteuning door Present Barendrecht krijgen de ontvangers het bedrag nooit in contanten. Coördinator Pia van Dalen vertelt: “Het fonds is voor ons een uitkomst. Wij voeren met groepen vrijwilligers veel projecten uit bij mensen die achter hun voordeur een praktische helpende hand kunnen gebruiken. Meestal hebben deze hulpontvangers zelf onvoldoende financiële middelen om materialen voor noodzakelijke klussen aan te schaffen. In die gevallen kunnen wij met geld uit het fonds van Afval Loont deze materialen bekostigen. Zo weten we dat het geld besteed wordt aan een uitgave waarvan de ontvanger langdurig plezier heeft. Dat zijn meestal heel praktische zaken. Vrijwilligers hebben onlangs iemand geholpen met het opknappen van een kinderkamer. Vanwege ontbrekende financiën was er jarenlang niets aan het kamertje gedaan. Met een bijdrage van Afval Loont heeft Present de noodzakelijke materialen kunnen aanschaffen waarmee vrijwilligers voor dit kind een kamer hebben gemaakt waar hij ook weer vriendjes mee naartoe durft te nemen. Praktische hulp met een belangrijk sociaal gevolg dus.''

Biljana Boricic is bij KijkopWelzijn de contactpersoon voor het fonds. Bij haar kunnen particulieren met opgave van redenen een aanvraag doen voor een rechtstreekse financiële bijdrage uit het fonds. De aanvraag wordt door KijkopWelzijn beoordeeld en bij goedkeuring gehonoreerd met een bedrag van maximaal vijftig euro per persoon per jaar.

Coördinator Biljana Boricic: “ Van dit fonds wordt sinds de start in januari dankbaar gebruik gemaakt. Wij kunnen gerust concluderen dat het voor mensen die er financieel niet uitkomen een geweldige ondersteuning is in moeilijke tijden.”


Foto: Digitaal Dagblad