Petra Teunissen voorzitter van Stichting Present

mainImage
Petra Teunissen voorzitter van Stichting Present

Stichting Present Barendrecht heeft een nieuwe voorzitter gevonden. Op maandag 3 september 2018 zal Petra Teunissen-Nijsse de voorzittershamer overnemen van Martijn van Meppelen Scheppink tijdens de feestelijke viering van tien jaar Stichting Present Barendrecht in Calvijn Groene Hart.

Petra Teunissen-Nijsse werkt als redacteur en journalist bij haar eigen bureau, In Orde Tekst & Advies, in Barendrecht. Zij deed bestuurlijke ervaring op in landelijke literaire organisaties en bij het lokale Netwerk ViZi. Ook organiseerde zij allerlei activiteiten in de PKN-gemeente Carnisse Haven. Nu wil zij zich graag inzetten voor Present: ‘Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. In de afgelopen tien jaar heeft Present veel waardevolle projecten georganiseerd in Barendrecht. In 2017 zijn vrijwilligers maar liefst 4002 uren actief geweest voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. De onderlinge ontmoeting is dan minstens zo belangrijk als de praktische hulp. De ‘mensen van Present’ – het bestuur, de coördinator en de flexgroep – zijn zeer bevlogen. Het is een voorrecht om samen met hen Present te mogen zijn in Barendrecht.’

Martijn van Meppelen Scheppink heeft Stichting Present Barendrecht ruim drie jaar lang zeer kundig en enthousiast geleid. Hij legde begin april het voorzitterschap neer in verband met zijn verkiezing tot gemeenteraadslid van Barendrecht. Het bestuur van Stichting Present Barendrecht bestaat verder uit Cees van den Berg (secretaris), Wim van Helden (penningmeester), Rolinka van der Graaff-Voskamp en Jur van Rietschoten (leden).


Foto: Digitaal Dagblad