Patricia Paay wint zaak GeenStijl

mainImage
Patricia Paay wint zaak GeenStijl

De rechter heeft vanochtend uitspraak gedaan in de zaak van de gelekte seksvideo van Patricia Paay. GeenStijl en twitteraar Eendevanger moeten La Paay een schadevergoeding van 30.000 euro betalen voor het publiceren van de seksvideo. De zangeres heeft daardoor immateriële schade geleden, zo heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. De eis van Patricia Paay lag daarentegen een stuk hoger: 450.000.

De partijen probeerden na de zitting in mei nog tot een schikking te komen, maar dat mislukte. De rechter doet nu alsnog uitspraak.

De zaak draait om de video waarin te zien is dat Paay plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting vertelde ze dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. ''Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden'', zei Paay. ''Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven.'' Ze ondervindt nog dagelijks last van wat er is gebeurd.

Volgens de advocaat van GeenStijl ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou Paay de video zelf hebben doorgestuurd aan ''minstens vijf mensen''. Dat zou ze met andere filmpjes vaker hebben gedaan, beweerde de raadsman.


| Foto: Digitaal Dagblad