OZHW neemt vmbo-tak Edudelta over

mainImage
OZHW neemt vmbo-tak Edudelta over

De Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden neemt de vmbo-tak van het noodlottige Edudelta College in Barendrecht over. Vanaf 1 augustus 2018 is de overname een feit. De school gaat verder onder de naam 'OZHW Groen College'.

OZHW heeft samen met CVO en Lentiz verantwoordelijkheid genomen voor het behoud van groen vmbo en mbo in de regio Barendrecht. Concreet betekent dit dat per 1 augustus 2018 OZHW het groen vmbo zal gaan verzorgen en Lentiz het groen mbo op de huidige locatie, de Dierensteinweg in Barendrecht.

''Dit is mogelijk dankzij de medewerking van wethouder Luijendijk en zijn staf. Met de innovaties in de groensector en de ontwikkelingen in de agro-food in Barendrecht zien wij het verkrijgen van een groenlicentie echt als een kans en verrijking voor ons opleidingsaanbod. Komend schooljaar onderzoeken wij, samen met de andere partners, hoe we de Beroepencampus Barendrecht verder vorm zullen geven en hoe we de samenwerking met de arbeidsmarkt kunnen intensiveren'', aldus Jenny Everts, lid van het College van Bestuur.

OZHW neemt de onderwijslicentie, de vmbo-leerlingen en het vmbo-personeel in vaste dienst over. Het gebouw blijft van Edudelta en huurt OZHW via de gemeente Barendrecht voor één jaar. ''Schooljaar 2018-2019 zal gebruikt worden om te onderzoeken hoe de Beroepencampus Barendrecht verder vorm moet krijgen'', licht het schoolbestuur toe.

Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden is geen onbekende organisatie in onze regio. Naast vele basisscholen is de koepelorganisatie in Barendrecht ook verantwoordelijk voor het Dalton Lyceum Barendrecht, Focus Beroepsacademie en het Walburgcollege in Zwijndrecht.


| Foto: Digitaal Dagblad