Overdag droog met zon, later een bui

mainImage
Overdag droog met zon, later een bui

In Barendrecht begint de dag mooi. De temperatuur stijgt tot 24 °C overdag, 's nachts is het ongeveer 13 °C.  Later op de dag ontstaan stapelwolken, deze gaan over in wolkenvelden en worden later op de dag vanuit het zuiden massiever van opbouw, De zon gaat aan het eind van zaterdagmiddag schuil achter een dik pakket bewolking. In de loop van de middag koelt het in het westen van het Rijnmondgebied af door een invallende zeewind.

Zaterdagavond neemt vanuit het zuidwesten de kans op een regenbui toe. De kans op onweer is klein, maar niet uitgesloten! Ook in de nacht naar zondag kunnen buien tot ontwikkeling komen. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden. De wind is zeer zwak, windkracht 1 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuid en zuidoost.

Zondag (Moederdag) is het bewolkt en vallen er met name in de middag enkele. In Barendrecht ligt de middagtemperatuur rond 20 graden. De wind draait van zuidoost naar west en neemt toe van zeer zwak in de vroege ochtenduren naar matig (3 tot 4 Beaufort) aan het eind van de middag. Waarschijnlijk klaart het aan het einde van de dag geleidelijk op.

 


| Foto: Digitaal Dagblad