Opnieuw warm met 23 of 24 graden

mainImage
Opnieuw warm met 23 of 24 graden

Vanochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten in Barendrecht. Het wordt opnieuw warm met 23 of 24 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Vanmiddag zijn er talrijke stapelwolken boven het Rijnmondgebied, deze worden door convectie in de loop van de middag forser van omvang. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag wordt er weinig verandering in het regionale weerbeeld verwacht. De noordoostenwind neemt geleidelijk iets toe naar matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Donderdagochtend zijn er naast zonnige perioden ook stapelwolken. In de loop van de middag kan uit een onweersbui ontstaan. De temperatuur valt een graad lager uit dan woensdag. In Barendrecht zal de zomerse grens van 25 graden wel gehaald worden, elders is de kans kleiner. De noordooster is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Vrijdag en tijdens het aankomend weekend houdt het warme weer aan. In het weekend kan de temperatuur zelfs nog licht stijgen met maxima van 28 of 29 graden. Gewoonlijk wordt het deze tijd van het jaar 19 graden. Door een hoge luchtvochtigheid zal men de warmte als drukkend ervaren. Het is wisselend bewolkt. Vooral vrijdag is er kans op stevige onweersbuien. De temperaturen zien er in ieder geval goed uit voor de Hofstedendagen van 2018 aankomend weekend!

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad