Barendrechts Dagblad | Opening van plein voor gemeentehuis

Opening van plein voor gemeentehuis

mainImage
Opening van plein voor gemeentehuis

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een mooi, uitnodigend centrum. Dat was voor omwonenden van het Binnenhof, bezoekers van het centrum en ondernemers geen pretje. Daarom is het op 12 mei feest: het nieuwe Binnenhof is af. De gemeente is zich ervan bewust dat de inwoners de afgelopen maanden wellicht overlast heeft ervaren van de werkzaamheden. Over het eindresultaat is niet iedereen tevreden. Dit geldt voor burgers, maar ook voor. Daarom zijn er aan CDA-wethouder Peter Luijendijk (met verkeer in zijn portefeuille) ook vragen gesteld. Over de veiligheid van de Binnenlandse Baan en de parkeerfaciliteiten op het Binnenhof.

Het feest wordt er op 12 mei niet minder om. Het programma begint om 10.00 uur en eindigt rond 19.00 uur. Op het plein voor de Hema komt een podium met verschillende optredens. Ook op de Middenbaan zijn allerlei activiteiten. Burgemeester Van Belzen opent om 13.15 uur het vernieuwde Binnenhof. Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland onthult hun nieuwe boom op het plein.

Om 13.45 uur treedt Demi van Wijngaarden (foto), bekend van The Voice of Holland, op. De Barendrechtse DJ Creeps draait op verschillende momenten. Maar dat is lang niet alles: de hele dag zijn er muzikale (dans) optredens van onder meer Partyband the Buzz, DJ’s Freestyle Party Machine, Kids-Bizz, Harmonice, Fusion Action Band, Synergy, Shinaaz Pitai, Funky Feet, Two Notes en de Harmonievereniging. En niet te ver-geten de Swingende Keukenprins op en rond de Middenbaan! Durft u met hem een dansje te maken? Dan krijgt u een lekkere wafel met slagroom.

Verder is er een en een ambachtenmarkt en kunnen kinderen zich uitleven op het springkussen en in de draaimolen. Ook loopt een feestelijke circusparade door het centrum.


Foto: Digitaal Dagblad