Opening blauwe verbinding op zaterdag 7 juli

mainImage
Opening blauwe verbinding op zaterdag 7 juli

De Blauwe Verbinding is klaar. Vier het en vaar met ons mee!  Kom zaterdag 7 juli en beleef de Blauwe Verbinding vanaf het water. Een pittige kanotocht voor stoere jongens en meiden van 10 tot 15 jaar. Afvaart t.h.v. Essendijk 72 in  Rhoon. Tijd van 10:00 - 15:00 uur. Zwemdiploma verplicht. Wij zorgen voor zwemfeesten. Kosten € 5.- contant te betalen. Opgave uitsluitend via mrjschepers@hotmail.com of 06-10701391.

De Natuurvereniging IJsselmonde organiseert activiteiten in de gebieden langs de Blauwe Verbinding op het eiland IJsselmonde. De Blauwe Verbinding is een 15 km lange waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam en de Zuidpolder in Barendrecht. De route is bedoeld om schoon, zoet water vanuit de Oude Maas naar het Zuiderpark en de gebieden langs de route te brengen. Maar legt ook een ecologische verbinding tussen de vier gebieden en heeft een recreatieve functie.


De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de route door de verschillende partijen. Komende zomer is de route klaar. De onderdoorgang van de A15 (zie foto) kan dan eindelijk gebruikt worden. Dat wordt gevierd op zaterdag 7 juli met het zgn. Blauwe Verbinding Event.


Op en aan de Blauwe Verbinding worden op deze dag talrijke activiteiten georganiseerd.


Eén van deze activiteiten is een kanotocht voor stoere meiden en jongens vanaf 10 jaar over de Gaatkensplas, door het sluisje de Blauwe Verbinding op en dan helemaal onder de snelweg A15 door. (zie foto) Voor deze kanotocht geldt een sterk gereduceerd tarief van slechts enkele euro's.


Het valt te verwachten dat er voor deze kanotocht veel animo zal zijn. Voor de veiligheid zal de deelname weer beperkt zijn tot zo'n 20 deelnemers.

Als uw kind op 7 juli graag meedoet, zou u dan zo vriendelijk zijn nu al in te schrijven. Deelname is beperkt en we moeten op tijd weten hoeveel kano's ingehuurd moeten worden.

Kijk vooral ook eens op: 

 https://www.rotterdam.nl/evenementen/blauwe-verbinding-klaar/


 


Foto: Digitaal Dagblad