Op zoek naar het beste nieuwe gebouw

mainImage
Op zoek naar het beste nieuwe gebouw

De strijd om de Rotterdam Architectuurprijs 2018 is gestart. Architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen kunnen hun gebouw -dat tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 in gebruik is genomen- aanmelden tot 10 oktober.

Elk type gebouw kan meedingen naar de prijs: groot, klein, kantoor, school, woongebouw, kerk, brug, sportgebouw of iets anders. De Rotterdam Architectuurprijs (RAP) is niet alleen op zoek naar nieuwbouw, maar ook naar bestaande architectuur met een nieuw uiterlijk of nieuwe bestemming. Aanmelden kan via de website Rotterdamarchitectuurprijs.nl. Alle inzendingen krijgen een plek op deze site en dingen mee naar de RAP-vakjuryprijs en de RAP-publieksprijs.

Eerdere winnaars zijn de Markthal, Het Schieblock, RDM Campus, Rotterdam CS, Een Blok Stad en CPO Hooidrift. Jaarlijks brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht.

Vakjuryprijs
Elk jaar stelt de organisatie een nieuwe vijfkoppige jury samen met kennis over en ervaring met architectuur. De jury beoordeelt alle inzendingen en maakt een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien. Na een bezoek aan de gebouwen wijst de jury genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Publieksprijs
Iedereen kan de maand november stemmen op gebouwen uit de tien geselecteerde projecten. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. De publieks- en vakjuryprijs worden uitgereikt op 19 december.


| Foto: Digitaal Dagblad.