Normaal Hollands zomerweer; 22 graden

mainImage
Normaal Hollands zomerweer; 22 graden

Vanochtend is het droog en zonnig in Barendrecht. De temperatuur loopt geleidelijk op naar circa 18 graden aan het eind van de ochtend. De wind ruimt in de eerste ochtenduren naar het westen en is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Vanmiddag is er een mix van zon en convectieve wolken (stapelwolken). Het is normaal Hollands zomerweer met maxima rond 22 graden. Er waait een matige wind (3 tot 4 Beaufort) uit westelijke richtingen. De wind neemt aan het eind van de middag geleidelijk in kracht af en wordt zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Vanavond lossen de stapelwolken op door het wegvallen van de convectie en wordt het tot zonsondergang zonnig. Er passeren enkele velden met dunne sluierbewolking over onze regio, waardoor de zonsondergang een prachtige rode gloed krijgt. De wind is overwegend zwak (2 Beaufort) en krimpt in de loop van de avond van west naar zuid. In de nacht naar zondag is het overwegend onbewolkt/helder. De wind valt weg en het belooft een frisse nacht te worden. De minimumtemperatuur komt uit rond 10 graden. Er kan een lokale mistbank of grondmist gevormd worden.

Zondag waait de overwegend matige wind (3 Beaufort) uit een zuidelijke richting en daarmee wordt warme lucht naar onze regio geblazen. De zomer keert terug met middagtemperaturen van 26 graden. Het is daarbij vrij zonnig met enkele wolkenvelden. De kans op een bui in het Rijnmondgebied is klein.

 


Foto: Digitaal Dagblad