Normaal Hollands zomerweer

mainImage
Normaal Hollands zomerweer

Vandaag en morgen is het normaal Hollands zomerweer in Barendrecht. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en de maximumtemperatuur komt rond 21 graden uit. Dit is overigens de normale middagtemperatuur voor eind augustus. Er is kans op een enkele bui, maar over het algemeen zal het droog zijn. De wind is donderdagnoordwestelijk en zwak tot matig, windkracht 2, soms 3 Beaufort. Vrijdag waait er een zwakke tot matige noordooster, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

In het eerste weekend van september als de meteorologische herfst van 2018 begint laat de temperatuur overdag een stijgende tendens zien. De nachten worden met minima van circa 9 graden Celsius gevoelig frisser. Door de sterke afkoeling nabij het aardoppervlak in de nachten, veroorzaakt door de combinatie van weinig wind en een helder hemel kan er met name in open gebieden grondmist gevormd worden.

Er is overdag door de invloed van een in nieuwe hogedrukblokkade tamelijk veel zon en het blijft droog. De wind waait over het algemeen zwak uit noordoostelijke richtingen. De middagtemperatuur is zaterdag circa 22 graden en loopt zondag op naar circa 25 graden Celsius.


Foto: Digitaal Dagblad