NOGGUS houdt Modeshow in Kruispunt

mainImage
NOGGUS houdt Modeshow in Kruispunt

Noggus, een dagactiviteitenlocatie van ASVZ waar 60 mensen met een verstandelijke beperking werken, nodigt alle Barendrechters uit voor de jaarlijkse Modeshow op donderdag 31 mei in theater Het Kruispunt van 13 tot 15 uur.

De kledingontwerpen en het maken van de kleding zijn door cliënten zelf uitgevoerd. Zowel de ontwerpen als de productie van de kleding zijn ter ontplooiing van de kunstzinnige en creatieve talenten van de cliënten van de dagbesteding.

Noggus, de naam zegt het al, is actief in de kringloop. Maar de mensen van Noggus doen meer. Naast de verkoop van tweedehands artikelen, zijn de mensen met hun handen actief. Dagactiviteiten bij Noggus spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking  en bepalen voor een groot deel ook de kwaliteit van hun bestaan. Zelfontplooiing en andere mensen ontmoeten is essentieel voor het eigengevoel.

Voor koopjesjagers of mensen die op zoek zijn naar presentjes, kunstwerken of leuke artikelen voor het interieur zijn zelfgemaakte producten uitgestald in de lobby van het theater.

De aangeboden producten zijn ingedeeld in 5 groepen: boeken, platen en cd’s), houten producten, kleding, interieur, en eigen gemaakte artikelen. Dus ook mensen die op zoek zijn naar leuke, goedkope en functionele artikelen kunnen binnenlopen en komen snuffelen.

Ook organiseert Noggus op industrieterrein Dierenstein, Oosteinde 11, regelmatig een Open Dag, rommelmarkt of verkoopdagen. Altijd zijn tweedehands artikelen, kunstwerken of presentjes die door de cliënten zelf zijn gemaakt volop aanwezig.

Alle inkomsten van de modeshow komen ten goede aan het kopen van nieuwe materialen en de dagactiviteiten van Noggus. De modeshow wordt gehouden van 13 tot 15 uur in Het Kruispunt op de Middenbaan 111 te Barendrecht. De toegang is gratis. Kaarten reserveren kan bij de balie van het Theater of via 0180-615958.

 


| Foto: Digitaal Dagblad