Nog even van warmte en zon genieten

mainImage
Nog even van warmte en zon genieten

Vandaag kunnen liefhebbers van warmte en zon nog even genieten. Het is in Barendrecht vrij zonnig en uitstekend weer voor buitenactiviteiten. De korte broek kan weer uit de kast en een jas is overbodig. Na een uitzonderlijk warme nacht met een graad of 15 stijgt de temperatuur in de middag naar 25 graden.

Als zaterdag de temperatuur inderdaad naar 25 of 26 graden Celsius stijgt wordt het een record-late zomerse dag! De zuidoostenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. De nacht naar zondag verloopt evenals de voorgaande nacht ook bijzonder warm. De bewolking neemt in de loop van de nacht vrij snel toe op nadering van een storing, maar het blijft hoogstwaarschijnlijk droog. De minima liggen in Barendrecht om en nabij 16 graden Celsius, terwijl minima van 7 graden normaal is medio oktober. De zuidoostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Zondag is het bewolkt door een storing die ons land binnentrekt. Rond het middaguur valt de eerste regen, de neerslag heeft een buiig karakter en duurt tot aan het eind van de avond. In Barendrecht is het aanmerkelijk frisser dan zaterdag met maxima om en nabij 20 graden.

De storing van zondag verdrijft de warme lucht. Vanaf maandag moeten we het doen met vrij normale temperaturen van een graad of 15. De bewolking overheerst en van tijd tot tijd valt er lichte regen of lichte motregen. Af en toe laat de zon zich zien. De nazomer is dan voorbij, maar een periode met regen van betekenis en wind laat nog steeds op zich wachten.


Foto: Digitaal Dagblad