Nieuw stadion of toch extra woningen?

mainImage
Nieuw stadion of toch extra woningen?

Nu oud-bouwwethouder Karakus van Rotterdam in zijn nieuwe functie als bouwbestuurder bij VNO-NCW heeft toegegeven dat de 12.000 nieuwe woningen in de wijk Feijenoord op Zuid er ook komen als het nieuwe stadion er niet zal worden gebouwd en hij zelfs met de uitspraak ‘wie weet’ de mogelijkheid open houdt voor nog meer woningen als De Kuip de thuishaven blijft, wil de Partij van de Dieren vastgesteld hebben of dat niet meteen het ei van Columbus is.

Met andere woorden: waarom houdt het stadsbestuur vast aan Feyenoord City met een nieuw stadion als Feijenoord City (met een lange ij) (de Gammalocatie) zelfs nog meer woningen zou kunnen opleveren?

Fractievoorzitter Van der Velden van de PvdD stelt zich al langer op het standpunt dat als er minstens net zoveel tegenstanders voor een nieuw stadion zijn als voorstanders waarom  het college van B&W dan zo hardnekkig haar zin wil doordrijven. In de uitspraken van Karakus ziet hij de kans om in elk geval aan wethouder Visser te vragen hoeveel woningen er in het gebied méér gebouwd zouden kunnen worden.

‘’Het nieuwe stadion levert economisch veel rendement op, met veel extra arbeidsplaatsen, maar ruimtelijk maakt het niet uit“, aldus Karakus, terwijl de PvdD ‘’voortdurend heeft moeten aanhoren dat de gebiedsontwikkeling zonder nieuw stadion niet mogelijk is omdat de exploitatie dan niet sluitend te krijgen is.’’

Daarover wil raadslid Ruud van der Velden nu klip en klaar geïnformeerd worden.

[caption id="attachment_34434" align="alignnone" width="900"] Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren)[/caption]


Foto: Digitaal Dagblad