Nazomerweer houdt nog even aan

mainImage
Nazomerweer houdt nog even aan

Vandaag zijn er boven Barendrecht wolken zichtbaar, maar is er ook ruimte voor de zon. Er kan soms wat lichte regen of lichte motregen vallen. In de loop van de middag trekt de (mot-)regen naar het noorden weg en komt er meer ruimte voor de zon. De opklaringen arriveren vanuit een zuidelijke richting. Het wordt opnieuw buitengewoon warm voor de tijd van het jaar met maxima van circa 22 graden. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit zuidelijke richtingen.
Vanavond en in de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Voor de nacht naar dinsdag wordt opnieuw een zachte nacht berekend met minima rond 15 graden Celsius. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait over het algemeen uit zuidelijke richtingen.
Dinsdag wordt een droge en tamelijk zonnige nazomerdag. Een storing ligt weliswaar in de nabijheid van onze omgeving en daardoor is het luchtruim boven de Barendrecht niet strakblauw. De meeste zonuren zijn voor de ochtenduren weggelegd, in de middag neemt de bewolking geleidelijk toe. In de regio wordt nogmaals een warme dag (een dag met een maximumtemperatuur van 20 graden en warmer) genoteerd. In onze regio kan de temperatuur oplopen naar 23 graden Celsius. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait nog steeds vanuit het warme zuiden.
Voor woensdag staat nu bewolking en een klein hoeveelheid neerslag op het programma. Met maxima van circa 20 graden is het koeler dan komende dagen, maar nog altijd een graad of 5 warmer dan het langjarig gemiddelde voor halverwege oktober. Als het woensdag daadwerkelijk 20 graden Celsius wordt in Barendrecht is het de 144ewarme dag (een dag met een maximumtemperatuur van 20 graden en warmer) van 2018! Het jaarrecord is dan met 28 dagen verlengd, het vorige record (2003 en 2006) telde 116 warme dagen


Foto: Digitaal Dagblad