Nacht zonder Dak

mainImage
Nacht zonder Dak

Ooit weleens een nachtje ‘op straat’ willen slapen? Dat mag dan nu! In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober 2018 verandert een gedeelte van de Oude Maas in een krottenwijk. Jongeren vanaf 12 jaar worden uitgedaagd om deze nacht in een zelfgebouwde hut van karton en plastic te slapen en zich hiervoor te laten sponsoren. Het geld wat daarmee opgehaald wordt, gaat naar projecten voor straatkinderen in India, Kenia en Bolivia.

Programma
De nacht aan de Oude Maas start op vrijdag 5 oktober om 17.00 uur met het bouwen van de hutten. Hierna zal er een supervet en afwisselend programma zijn. Het evenement duurt tot 6 oktober 11.00 uur. Door mee te doen aan dit evenement kunnen jongeren praktisch iets betekenen voor jongeren in andere landen die altijd op straat moeten leven.

Meedoen?
Vooraf opgeven is verplicht en kan via www.nachtzonderdak.nl/barendrecht. Iedereen van 12 jaar en ouder is welkom. Opgeven kan tot uiterlijk 21 september.

Organisatie
Nacht zonder dak is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Tear en wordt in Barendrecht georganiseerd door jongeren uit verschillende kerken. Ze worden daarbij ondersteund door Jeugd met een Opdracht en betrokken kerkleden.


Foto: Digitaal Dagblad