Na bewolking vanmiddag meer zon

mainImage
Na bewolking vanmiddag meer zon

Vandaag begint de daglichtperiode overwegend bewolkt. In de loop van de ochtend komt de zon in Barendrecht steeds vaker tevoorschijn. Een matige zuidwestenwind (3 Beaufort) blaast warme lucht onze regio in. Aan het eind van de ochtend is het al om en nabij 23 graden.
Vanmiddag warmt het verder op naar zomerse 25 of 26 graden. Er zijn flinke zonnige perioden, maar er trekken ook enkele velden met sluierbewolking over de regio Rijnmond. Aan het eind van de middag neemt de bewolking vanuit het een westelijke richting geleidelijk toe, maar het blijft nog geruime tijd droog.

Vanavond stijgt de kans op enkele regenbuien of onweersbuien. Ook aan het eind van de avond en in de nacht naar vrijdag zijn stevige plensbuien mogelijk met kans op onweer en windstoten. De minima komen rond 15 graden uit.

Morgenochtend vroeg trekken de laatste buien naar het oosten weg. In Barendrecht verloopt de rest van de ochtend zonnig. ’s Middags zijn er flinke zonnige perioden en stapelwolken. Het blijft overdag droog, de stapelwolken zullen het buienstadium niet bereiken. De maxima liggen rond 22 graden. Dat is overigens de normale middagtemperaturen voor medio augustus. Er waait een overwegend matige (noord)westelijke wind (3 Beaufort).

Vrijdagavond lossen de stapelwolken op door het wegvallen van de convectie en is het tot zonsondergang zonnig. Na zonsondergang zal de temperatuur bij een zwakke noordwestenwind vrij snel dalen tot 14 graden aan het eind van de avond.
Zaterdag begint de daglichtperiode zonnig. Later in de ochtend en middag trekken enkele wolkenvelden over. ’s Middags is er een mix van zon en stapelwolken. De kans op neerslag is nihil. Het wordt opnieuw om en nabij 22 graden in Barendrecht en omgeving bij een matige zuidwester, windkracht 3 tot 4 Beaufort.


| Foto: Digitaal Dagblad