Muziek steunt restauratie kerkklok

mainImage
Muziek steunt restauratie kerkklok

Bezoekers van het ZomerFeest in Barendrecht kunnen zaterdag 30 juni met een donatie bepalen welke muziek er op het Doormanplein klinkt. De opbrengst van de actie gaat naar de restauratie van de klok van de Dorpskerk.

Jos Vis draait de muziek in de pauze van de optredens die op het grote Bakkerij Pot podium plaatsvinden. Mensen kunnen bij hem een kaart inleveren waarop staat welk nummer ze willen. Alle muziek is mogelijk. Lokale omroep Exxact Barendrecht zoekt de muziek op en zorgt dat iedereen het kan horen.

Jos trekt voor elke jukeboxronde een kaart uit de bak, met daarop het bedrag dat de volgende plaat moet gaan opbrengen. Iedereen die graag zijn of haar plaat gedraaid wil krijgen, doneert in de pot. Als de pot het bedrag bereikt dat Jos getrokken heeft, wordt de plaat gedraaid van diegene wiens bijdrage de pot op het juiste bedrag heeft gebracht.
De donateurs weten niet wat het streefbedrag van die ronde is, dus iedereen heeft kans!

Ook verschillende deelnemers aan het ZomerFeest verwijzen naar de kerkklok. Zo wil DJ Creeps een sample van de klok gebruiken in zijn set.
“Muziek die klinkt als een klok als bijdrage aan de restauratie van de kerkklok. Dat moet iedereen toch als muziek in de oren klinken”, besluit Jos Vis.


Foto: Digitaal Dagblad