Mooi weekeinde voor Roparun in Barendrecht

mainImage
Mooi weekeinde voor Roparun in Barendrecht

Het wordt een mooi weekeinde voor de Roparun, die vanavond van start gaat en die heel Barendrecht de komende dagen bezig zal houden. Vanochtend zijn er in Barendrecht uitgestrekte wolkenvelden op middelbaar niveau, de zon schijnt daar af en toe tussendoor. Aan het eind van de ochtend begint de bewolking te breken en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. De wind is noordwestelijk en matig, windkracht 3 Beaufort. Vanmiddag zijn er naast wolkenvelden die af en toe vanaf de Noordzee het Rijnmondgebied binnendrijven ook flinke zonnige perioden. Het wordt iets warmer (circa 17 a 18 graden). De wind is overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort en waait uit noordwestelijke richtingen.

Vrijdagavond lost de bewolking voor een groot deel op en is het vrijwel onbewolkt, de zon schijnt dan tot zonsondergang uitbundig. De noordwester neemt geleidelijk af naar (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Het koelt geleidelijk af naar een graad of 12 aan het eind van vrijdagavond. Bij een helder hemel en weinig wind kan later in de avond een mistbank of grondmist gevormd worden.

Zaterdag trekken in de vroege ochtend uitgestrekte wolkenvelden over Barendrecht en schijnt af en toe de zon. Dit heeft te maken met restanten van een zwak front boven Nederland. In de tweede helft van de ochtend wordt het geleidelijk zonniger. Zaterdagmiddag is er een mix van stapelwolken en zon. Het blijft droog. De middagtemperatuur laat een licht stijgende tendens zien ten opzichte van de voorgaande dagen, de maxima liggen rond 20 graden. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Pinksterzondag is het zeer aangenaam lenteweer met een afwisseling van flinke zonnige perioden en stapelwolken. De wind draait in de loop van de dag naar het noordoosten tot oosten en voert warmere landlucht aan. De windkracht is 2 tot 3 Beaufort . De temperatuur stijgt naar circa 23 graden in de Rijnmondregio.

Pinkstermaandag wordt het nog enkele graden warmer en kan het met 25 graden zomers warm worden. Normaal is het deze tijd van het jaar 18 graden. Het is lekker zonnig en er staat een matige oostenwind. In de avond neemt de bewolking tijdelijk toe, daarbij is slechts een kleine kans op een lichte regenbui. De oostelijke wind neemt iets toe en wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.


Foto: Digitaal Dagblad