Mix van zon en sluierwolken; 22 graden

mainImage
Mix van zon en sluierwolken; 22 graden

Vandaag hebben we in Barendrecht een mix van zon en sluierwolken en het blijft droog. De zon laat zich vaker zien dan op zaterdag. En omdat de wind zwak tot matig (windkracht 2 à 3) uit het zuiden waait wordt het aanmerkelijk warmer dan de voorgaande dagen. De temperatuur stijgt naar circa 22 graden in Barendrecht.

In de nacht naar maandag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Bij een zwakke zuidenwind (windkracht 1, soms 2) daalt de temperatuur naar circa 13. In de nanacht en vroege ochtend kan met name boven weilanden grondmist gevormd worden.

Maandag krijgt de zon het moeilijker. Er is veel bewolking, waardoor de zon soms kortstondig doorbreekt. Desondanks wordt het warm voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur ligt evenals zondag rond 22 graden in de  Rijnmondregio. De wind is zuidelijk en zwak tot matig, windkracht 2 à 3.

Dinsdag, woensdag en donderdag wordt het dankzij het naderbij komen van ex-orkaan Helene prachtig nazomerweer in onze regio. Aan de oostkant van de stormdepressie wordt met een zuidelijke stroming zeer warme lucht over Europa geblazen. Zowel dinsdag, woensdag als donderdag wordt het op uitgebreide schaal zomers warm met 25 in Barendrecht. De normale middagtemperatuur ligt in de tweede helft van september rond 18 graden. Doordat de stormdepressie op grote afstand van Nederland langs trekt blijft het droog en schijnt de zon langdurig.


| Foto: Digitaal Dagblad