Met 30 graden een tropische dag

mainImage
Met 30 graden een tropische dag

Vandaag wordt een zonnige en droge dag, met name in de middag worden mede door de opstijgende warme lucht stapelwolkjes gevormd.  De zon heeft daar echter geen hinder van en schijnt uitbundig. Met 30 graden in Barendrecht is het tropisch, maar nog goed uit te houden. De naar noord draaiende wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Morgen schakelt de zomer over op een ander kaliber. Het is een groot deel van de dag zonovergoten en het wordt tropisch met 31 graden op de Barendrechtse thermometers. In de namiddag zal er tijdelijk meer bewolking zijn. Dinsdagochtend is er sprake van een urenlange windstilte. In de loop van dinsdagmiddag steekt er een zwakke tot matige noordenwind op met een kracht van 2 tot 3 op de schaal van Beaufort.

Woensdag en donderdag wordt het nog een fractie warmer met 32 graden in de Rijnmondregio. De luchtvochtigheid zal iets hoger zijn dan de afgelopen tijd, waardoor het benauwder/drukkender zal aanvoelen. De kans op een regenbui of onweersbui wordt geleidelijk groter, maar over het algemeen blijft het zonnig en droog.  In de nachten ligt de minimumtemperatuur rond 19 graden in Barendrecht.

Vrijdag wordt de heetste dag van de week. Voor Barendrecht wordt een maximumtemperatuur van 34 graden Celsius berekend. Menigeen zal zich met deze hitte en een iets hogere luchtvochtigheid onbehaaglijk voelen.


| Foto: Digitaal Dagblad.