Meisje (16) overleden na schietpartij

mainImage
Meisje (16) overleden na schietpartij

Een meisje van 16 uit Rotterdam is omgekomen door een schietpartij in de Essenburgstraat in Rotterdam. Een 31-jarige verdachte is op de Bergselaan opgepakt, meldt de politie. Over de aanleiding voor de schietpartij in Rotterdam-West is nog niets bekend.

Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar zonder succes. Hulpdiensten zijn ter plaatse en agenten doen onderzoek ter hoogte van het Rotterdam Designcollege in de straat. De familie van het meisje is op de hoogte gebracht en wordt opgevangen. Het incident gebeurde in de fietsenstalling van de school. De twee kenden elkaar. Er wordt nu onderzocht wat de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer is en wat zich precies in de fietsenstalling heeft afgespeeld.

Diverse leerlingen waren getuige van de schietpartij.

Aboutaleb: 'afschuw en verdriet'
Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft met ”afschuw en verdriet” het nieuws van de schietpartij tot zich genomen, laat zijn woordvoerder weten. ”Hij leeft enorm mee met de familie van het meisje, haar vrienden en de omstanders die getuigen waren.”

Aboutaleb wordt volgens de zegsman continu geïnformeerd door de politie over de laatste stand van zaken. Ook heeft hij contact met de school. ”We doen alles om de school nu te helpen”, aldus de woordvoerder.

School: 'eerste afschuw gedeeld'
De schietpartij waardoor een 16-jarige leerlinge uit het vierde leerjaar van het Designcollege Rotterdam omkwam, heeft een ''onwijs grote impact". ''We hebben de eerste afschuw gedeeld", aldus bestuursvoorzitter Mark Otto van LMC Voortgezet Onderwijs, waar de school onder valt, enkele uren na de fatale schietpartij.

De school telt ongeveer driehonderd leerlingen. Hoeveel leerlingen de fatale schietpartij hebben gezien, weet Otto niet. ''Maar het gaat om een klein groepje." Hij is naar de school gegaan, maar heeft de betreffende leerlingen nog niet gesproken.

Otto wil graag dat de leerlingen woensdag 'gewoon' naar school komen. Hoe de die dag eruit gaat zien, weet hij nog niet.


Foto: Digitaal Dagblad