Meer deelnemers bij Rotary Santarun

mainImage
Meer deelnemers bij Rotary Santarun

De zesde Rotary Santarun was wederom een groot succes. Er waren weer meer deelnemers dan vorig jaar. Er hebben afgelopen zaterdag zo’n 420 Santa’s door Barendrecht gerend en gewandeld.Vooral de groep wandelaars was groter dan ooit, mede dankzij de grootste groep deelnemers, gevormd door de vrijwilligers van hospice “de Reiziger”, van maar liefst 89 mensen.

Burgemeester van Belzen schoot om 15:30 uur de eerste hardlopers weg met een daverende knal uit een confetti kanon, waardoor de kerstsfeer werd verhoogd met een hoeveelheid witte “sneeuw”. Dit gebeurde nadat hij de deelnemers had toegesproken en de voorzitter van de Rotaryclub Barendrecht een cheque van € 5700,- overhandigde aan de voorzitter van de stichting Hospice “de Reiziger”. Deze mooie opbrengst is tot stand gekomen dankzij het grote aantal deelnemers en een groot aantal sponsors, die elders op deze website te vinden zijn.

Uiteraard zorgde medewerkers van de sportschool weer voor de warming up van de deelnemers, zodat iedereen met goed opgewarmde spieren de tocht kon beginnen.
Voor, tijdens en na de Santa run werd het Doormanplein in Barendrecht gevuld met afwisselend muziek van een DJ van OHIO en de meeslepende zang en muziek van shanty koor “De Hoekse Waard”. Dankzij de consumptiebon in de goodybag, die iedere deelnemer samen met een herinneringsmedaille kreeg uitgereikt, bleef menigeen op het plein tot het vallen van de avond.


Foto: Digitaal Dagblad