MeedoeDag bij CultuurLocaal

mainImage
MeedoeDag bij CultuurLocaal


Op zaterdag 30 juni is CultuurLocaal actief in de Baerne én tijdens het Zomerfeest. Tijdens de MeedoeDag ‘s ochtends in de Baerne is er veel aandacht voor de blaasinstrumenten.De bijzondere kwaliteiten van bijvoorbeeld de klarinet, hoorn en hobo worden door de professionele docenten toegelicht en aspirant leerlingen kunnen alle instrumenten uitproberen.“Het gebruik van enkele en dubbele rieten, bijzondere speeltechnieken, de rol van blaasinstrumenten in de verschillende soorten orkesten en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunststof-instrumenten: het komt allemaal langs op deze Meedoedag!”, aldus een enthousiaste coördinator Wim Soeters.

Natuurlijk wordt er ook muziek gemaakt. Beginnende leerlingen spelen mee in het MeespeelOrkest met het bekende If I were a Rich Man uit de musical Fiddler on The Roof.

Tijdens het Zomerfeest ‘s middags in de oude dorpskern is CultuurLocaal op twee plekken actief: op het ‘eigen’ Heuvelsteyn-podium waar een gevarieerd programma wordt geboden en in de dorpskerk waar om 14:30 twee strijkorkesten gaan optreden: een beginnersorkest en een gevorderdenorkest.

Vanaf donderdagavond 14 juni gaan zoveel mogelijk viool- en celloleerlingen onder leiding van viooldocent Arjan Kik repeteren op onder meer een Concertino van Vivaldi. Een prachtige kans voor de strijkers om in deze historische omgeving te kunnen optreden.

| Foto: Digitaal Dagblad