Lokaal Fonds Barendrecht houdt op te bestaan

mainImage
Lokaal Fonds Barendrecht houdt op te bestaan

Het Lokaal Fonds voor Barendrecht houdt op te bestaan. Dat heeft de stichting maandagmiddag bekend gemaakt. In totaal realiseerde het fonds zo'n veertig projecten binnen de Barendrechtse stadsgrenzen.

Kleine projecten weten volgens het bestuur van de organisatie steeds beter de weg naar sponsoren te vinden. Voor grote projecten is het Lokaal Fonds voor Barendrecht 'niet vermogend genoeg'.

''Onze kracht zat er altijd in om met weinig geld en veel toewijding en netwerken projecten te kunnen steunen. Die vraag is sterk afgenomen. Nu zijn we op het punt aangekomen dat het aantal projecten dat wij kunnen steunen niet opwegen tegen alle inspanningen die we moeten leveren om een zelfstandige stichting in leven te houden. Om die reden heffen we het Lokaal fonds op'', aldus het bestuur.

''Graag bedanken wij jou heel hartelijk voor alle vormen van steun die we al die jaren van jou mochten ontvangen om Barendrecht samen mooier te maken! En blijf vooral doorgaan om op welke manier dan ook Barendrecht mooier te maken!''

Enkele projecten die met middelen uit het fonds ondersteund werden zijn het Zomercircus, de kringloopwinkel van Terres des Hommes en Kledingbank UnieK.

Het fonds werd in 2016 opgericht en kon rekenen op een startsubsidie van de gemeente Barendrecht van 10.000 euro. In 2017 heeft de organisatie zonder gemeentelijke subsidie gewerkt, maar in 2018 en voor 2019 was er wel een bijdrage begroot van 12.000 euro. Welke bestemming dat gereserveerde budget nu krijgt, is onduidelijk.


Foto: Digitaal Dagblad