Lions Club IJsselmonde in kerstsfeer voor goede doel

mainImage
Lions Club IJsselmonde in kerstsfeer voor goede doel

Op zaterdag 1 december waren leden van de Lions Club IJsselmonde actief op de Kerstmarkt in het Duitse Mönchengladbach. Samen met hun Duitse ‘collega’s’ zetten zij zich in voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. De gehele Christkindlmarkt, zoals de Kerstmarkt bij onze oosterburen wordt genoemd, stond in het teken van dat belangrijke doel. Met de verkoop van poffertjes, bitterballen, drop, stroopwafels en zelfgemaakte advocaat brachten de IJsselmondse Lions een kleine 1.000 euro bij elkaar.

Lions Club IJsselmonde onderhoudt al vele jaren een vriendschappelijke band met zusterclub Lions Club Mönchengladbach-Rheydt. Deze zogenoemde Jumelage krijgt gestalte door jaarlijkse wederzijdse gezamenlijke inzet bij een door één van beide clubs georganiseerde activiteit. Zo trekt een delegatie van ‘onze’ Lions al vele jaren rond begin december naar Duitsland om een kraam te bemensen op de plaatselijke Kerstmarkt. Traditioneel worden daar typisch Hollandse lekkernijen te koop aangeboden. Initiatiefnemer Guus Boer: “We hebben inmiddels een aantal vaste klanten die ons jaarlijks opzoeken, meestal voor een fles advocaat.” Al met al kijken de Lions terug op een geslaagde zaterdag, met een mooie gezamenlijke bijdrage van in totaal zo’n 2.000 euro aan de zorg voor kwetsbaren in de samenleving. En gezellig was het ook.

Lions: “We serve”
Lions Club IJsselmonde is vooral actief in Barendrecht, Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens wat sfeer te proeven. Neem vooraf even contact op via alfred@koolcc.nl.


Foto: Digitaal Dagblad