Lichte regenbuien in loop van de middag

mainImage
Lichte regenbuien in loop van de middag

Vandaag is er aanmerkelijk meer bewolking dan gisteren. Toch laat de zon niet helemaal verstek gaan. Er kunnen enkele lichte regenbuien tot ontwikkeling komen boven Barendrecht. Aan het einde van de middag trekken de meeste buien in zuidelijke richting weg en is het overwegend droog. De vlagerige noorden- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig (3 tot 5 Beaufort). De maximumtemperatuur ligt rond 18 graden. Hiermee ligt de maximumtemperatuur rond normale waarde voor het tweede deel van mei.

Morgen is de noordenwind nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Deze wind voert koele lucht aan, waardoor de temperatuur blijft steken bij een graad of 14. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolkenvelden en zon. Er waait een matige noordenwind (3 tot 4 Beaufort) met windvlagen tot 45 km./uur.

Ook vrijdag blijft het, op een plaatselijk licht regenbuitje na droog in Barendrecht. Het is wisselend bewolkt, de zon wint in de loop van de dagsteeds meer terrein. De noordenwind is iets minder aanwezig dan donderdag en het wordt 16 graden in de Rijnmondregio. Er waait opnieuw een matige noordenwind (3 tot 4 Beaufort) met windvlagen tot 35 km./uur.

 


Foto: Digitaal Dagblad