Laatste zomerse dag, lokaal onweer

mainImage
Laatste zomerse dag, lokaal onweer

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Er trekt ook wat hoge bewolking over het land. In het zuidwesten en uiterste westen is de bewolking tijdelijk dikker en kan de zon even verdwijnen. Daarbij is vooral in Zeeland kans op een bui. Later vanochtend lost de bewolking voor een deel op en is het droog. Dat meldt WeerOnline.

Vanmiddag wordt het nog één keer flink warm met in het binnenland 25-26 graden. In het zuidoosten en oosten kan het ruim 27 graden worden. In de kustprovincies wordt het 23 tot 25 graden en aan de kust is het een graad of 20. In het hele land zijn er flinke zonnige perioden. Er staat een meest matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In de loop van de middag wordt het aan de westkust wat koeler door een aanlandige wind.

Later vanmiddag kunnen in het oosten van het land een paar onweersbuien ontstaan. Daarbij is kans op hagel en mogelijk ook zware windstoten van 75 km/uur. Ook in het midden zou een enkele onweersbui kunnen ontstaan. In het westen is de kans op een bui kleiner.

Vanavond neemt de kans op onweer in het zuiden en midden van het land af en schijnt op verschillende plaatsen nog een tijd de zon. In het oosten en vooral het noordoosten kan nog wel een onweersbui voorkomen. Later vanavond verdwijnen de buien via het noordoosten. Vanuit het westen verschijnen wolkenvelden en is het wisselend bewolkt. De temperatuur daalt naar 14-15 graden in de kustprovincies en 16-18 graden in het zuiden, midden en oosten.


Foto: Digitaal Dagblad