Kunstzinnige kledingshow Noggus creatief spektakel

mainImage
Kunstzinnige kledingshow Noggus creatief spektakel

De kledingshow van Noggus was een aaneenschakeling van creatieve hoogtepunten. ‘Het bijzondere,’ aldus Dorien van de Meiracker, ‘is dat alle deelnemers de creaties zelf ontworpen hebben, zelf gemaakt hebben en nu zelf showen op het podium van Het Kruispunt.’

De presentatie van de show was in handen van Joke de Jong die tevens een eigen creatie droeg. De kunstzinnige kleding kende een grote variatie. Ontwerpen van toegankelijke zomerkleding die meteen in de rekken kan bij trendy shops tot aan kunstzinnige ontwerpen die op een catwalk in Parijs niet zouden misstaan. Maar ook bijzondere items zoals een kleurrijk kralencolbert en een eco-regenjas met laarsjes werden getoond. Ook kettingen en juwelen die werden gedragen op de creaties waren van eigen makelij.

‘De kledingontwerpers waren,’ zo zegt van de Meiracker, manager van de Noggus-vestiging op Dierenstein, ‘unaniem enthousiast om de eigen creaties en publiek te showen. De ontwerpers waren: Joke de Jong, Ditch, Esmee, Nicole Hoekman, Coscun, Natascha, Manuela, Nathalie, Jasprina, Calvin, Dirk. De begeleidsters Astrid, Muna, Wei-Li, Jos, Astrid, Tasnim.’

De zelfgekozen muziek tijdens de getoonde ontwerpen besloeg enkele decennia. Van Bill Haley naar Michael Jackson, maar ook Tarkan en de lambada en Enrique Iglesias kwamen voorbij. Muziek die bij alle toeschouwers enthousiasme losmaakte en uitnodigde tot meezingen en applaus.

De muziek werd opgeluisterd door een team - Carlos, Calvijn, Ruben - van goed op elkaar ingespeelde congaspelers en rolstoelers Brian, Ronnie, Seydi, René en Anke die hun stoelen als ter promotie van schemerlampen hadden opgesierd en bewondering oogstten.

Noggus is een dagactiviteitenlocatie van ASVZ waar 60 mensen met een verstandelijke beperking werken. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd om het publiek hiermee bekend te maken of om geld te genereren. Alle handgemaakte en/of gerecyclede producten die te koop worden aangeboden op de Barendrechtse locatie zijn ingedeeld in 5 groepen: boeken, platen en cd’s), houten producten, kleding, interieur, en eigen gemaakte artikelen. Dus ook mensen die op zoek zijn naar leuke, goedkope en functionele artikelen kunnen binnenlopen en komen snuffelen.

‘Gezien dit succes hopen we - begeleiders Thera, Jos, Bert, Eugene, Rob en ikzelf - op een jaarlijks vervolg.’

Via een diapresentatie werden ook andere producten getoond die te koop zijn bij Noggus, zoals schemerlampen, slippers en postkaarten. Mensen die alsnog producten willen kopen kunnen mailen naar dvdmeiracker@asvz.nlof langskomen op Oosteinde 11 en zelf kennis maken met de creatieve geesten van Noggus.

 

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad