Komend weekend topdrukte op Europese wegen

mainImage
Komend weekend topdrukte op Europese wegen

Het wordt komend weekend dringen op de routes naar de Europese toevluchtsoorden. De ANWB verwacht grote drukte op de Franse routes naar het zuiden. In Zuid-Duitsland beginnen de schoolvakanties en dat zal ook te merken zijn in Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

Zondag finisht de Tour de France in Parijs, wat ook gepaard gaat met de nodige bezoekers. Naar verwachting zullen er honderdduizenden toeschouwers de wielrenners getuige zijn van het einde van alweer de 105e editie van het wielerevenement. Rond Parijs worden echter geen snelwegen afgesloten. Verder zullen er lange files staan voor de Sint Gotthardtunnel en moet er rekening mee worden gehouden dat de file daar in de nacht van vrijdag op zaterdag niet eens oplost. Formule 1-fans op weg naar de Hungaroring bij Boedapest staan in de file op de A4 vanuit Wenen bij de grensovergang Nickelsdorf.

Daarentegen zal de drukte in eigen land wel meevallen, denkt de ANWB. Populaire evenementen zijn dit weekend het Truckstarfestival in Assen en zaterdag Rotterdam Unlimited, in het centrum van de stad.


Foto: Digitaal Dagblad