‘Koek- en speculaasplanken’ in D’Ouwe School

mainImage
‘Koek- en speculaasplanken’ in D’Ouwe School

Met de tentoonstelling ‘Koek en speculaaspoppen’ gaat bij de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) een hartewens van oud-voorzitter Dick Mooyaart in vervulling. Op zaterdag 17 en 24 november is de expositie te zien in museum D’Ouwe School.

Dick Mooyaart was vroeger bakker. Het is zijn langgekoesterde wens om weer eens de geur van versgebakken speculaas in het museum te ruiken in combinatie met een expositie van historische koek en speculaasplanken.

Een deel van deze expositie is ter beschikking gesteld door een aantal inwoners van Barendrecht. Tijdens de expositie wordt er door vrijwilligers, samen met Zwarte Piet, speculaas gebakken in een echte oven zodat de geur van versgebakken speculaas door het museum zal gaan. Precies zoals Dick het heeft bedacht.

Er is een tekst- en fotocollage te zien met opnames van het hoe en waarom over speculaas en er zal een film vertoond worden over de intocht van Sint Nicolaas, aangevuld met beelden over de geschiedenis van speculaas.

Voor de kinderen is er gelegenheid op zaterdag 17 november van 11.00 uur tot 16.00 en op dinsdag 20 november 's middags tussen 13.00 en 16.00 uur hun schoen te komen zetten bij de Historische Vereniging Barendrecht. Op de beide zaterdagen is er de gelegenheid voor kinderen om de versgebakken speculaas te ‘versieren’. Materiaal hiervoor is bij de HVB aanwezig.

De expositie is op zaterdag 17 en 24 november geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis


| Foto: Digitaal Dagblad