Kindercursusconcert in De Baerne

mainImage
Kindercursusconcert in De Baerne

Twee keer was de BaerneZaal de afgelopen week gevuld met jonge muzikantjes die hun kindercursus bij CultuurLocaal afsloten met een echt ‘concert’. Ze lieten op gitaar, viool, harp, piano, dwarsfluit of keyboard horen wat ze de afgelopen 10 weken geleerd hebben. Er werd ook gezongen en voor het eerst deden er ook twee jonge DJ’s mee.

Het was een primeur bij CultuurLocaal. Twee jongens draaiden aan de vele knoppen om tempo, sound, toonsoort perfect op elkaar af te stemmen. Het dak van de zaal ging er nét niet af maar knikte wel instemmend mee.

Van de meer dan 70 cursisten gaan er een aantal door op het gekozen instrument. In groepsverband, als duo of individuele leerling. Anderen hebben kunnen ontdekken of muziek maken bij ze past of gaan in januari een ander instrument uitproberen. Want vanaf  januari start bij CultuurLocaal een nieuwe serie kindercursussen waarbij je in korte tijd een instrument leert kennen. De drempel is daarbij zo laag mogelijk gehouden, doordat de kinderen voor een klein bedragje een huurinstrument mee naar huis krijgen als ze daar zelf niet over beschikken.

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl.


Foto: Digitaal Dagblad