Kanotocht over de Blauwe Verbinding

mainImage
Kanotocht over de Blauwe Verbinding

Natuurvereniging IJsselmonde organiseert op zaterdag 22 september een pittige kanotocht van 8 km over de Blauwe Verbinding voor stoere jongens en meiden van 10 tot 15 jaar. Je hoeft als deelnemer geen ervaring te hebben. Voordat je in je kano of kajak stapt, krijg je namelijk een ‘peddelinstructie’. De kanotocht is onder begeleiding van ervaren peddelaars.

Afvaart t.h.v. Essendijk 72 in Rhoon. Tijd van 9:30 - 14:30 uur.
Zwemdiploma verplicht. Wij zorgen voor zwemvesten.
Kosten € 7,50  contant te betalen.

Deelname beperkt tot 20 deelnemers.
Opgave via mrjschepers@hotmail.com of 06-10701391.

De Blauwe Verbinding is een 15 km lange waterverbinding tussen het Zuidpolder in Barendrecht en het Zuiderpark in Rotterdam. De route is bedoeld om schoon, zoet water vanuit de Oude Maas naar het Zuiderpark en de gebieden langs de route te brengen. Maar legt ook een ecologische verbinding tussen de vier gebieden en heeft een recreatieve functie.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de route door de verschillende partijen. Vanaf deze zomer is de route klaar. De onderdoorgang van de A15 kan nu eindelijk gebruikt worden. We starten om 9:30 uur vanaf de bekende startlocatie bij de Essendijk 72. We gaan daar echter niet de Blauwe Verbinding op maar varen eerst op de Koedoodseplas richting de Recreactiesluis Koedood. Onderweg wordt er gestopt om te eten en te drinken en even wat anders te bewegen.  We komen zo op de Blauwe Verbinding en gaan dan richting autoweg A15 en er onder door! Vervolgens varen we dan door het Zuidelijk Randpark naar de kano/vissteiger De Blauwe Key.  Daar is goed te parkeren en kan je worden opgehaald.

Het valt te verwachten dat er voor deze kanotocht weer veel animo zal zijn. Schrijf dus snel in. Vol is vol. Als uw kind op 22 september graag meedoet, schrijf dan snel in. Deelname is beperkt en we moeten op tijd weten hoeveel kano's ingehuurd moeten worden.

Kijk vooral ook eens op: https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/blauwe-verbinding/

 

 


| Foto: Digitaal Dagblad.