Jong Barendrecht denkt mee

mainImage
Jong Barendrecht denkt mee

Elke fiets voorzien van een chip met alarm. Of een slot dat alleen met je vingerafdruk kan worden geopend. Aantrekkelijke prullenbakken waarin je afval kunt scheiden. Verkeersborden op hoogte van de kinderen plaatsen. Lantaarnpalen die niet alleen licht geven, maar ook zout strooien. Of wat dacht u van jeugdhonken met wifi die energie opwekken?

Dit zijn enkele opbrengsten van Jong Barendrecht denkt mee. Kinderen uit groep 8 zijn uitgenodigd mee te denken over Barendrecht. Zo’n 30 kinderen van 9 verschillende scholen hebben samen een denktank gevormd. Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Wethouder Nico Bults: “Kinderen denken nog veel vrijer dan volwassenen. Zij zien minder belemmeringen en denken vooral in mogelijkheden. Dat levert soms verrassende ideeën
op.”

Wethouder Reshma Roopram: “Het is mooi om te zien hoe betrokken al deze kinderen zijn. De ideeën waren verfrissend, ze hadden er echt goed over nagedacht. Sommige ideeën zijn wat futuristisch, maar we gaan absoluut kijken hoe we hier een vervolg aan kunnen geven. Ik heb al een aantal punten voor mezelf en mijn collega-wethouders genoteerd!”

Om de afstand tussen gemeente en kinderen te verkleinen, wordt door de gemeente Barendrecht veel gedaan aan kinderparticipatie. Stichting Open Limonade helpt de gemeente Barendrecht hierbij. De activiteit ‘Op de thee bij de burgemeester’, waar bijna 200 kinderen (10-jarigen) theedrinken met de burgemeester hoort ook hierbij, net als het aanstellen van een kinderburgemeester.


Foto: Digitaal Dagblad