Inschrijving zevende editie 48 Hour Rotterdam

mainImage
Inschrijving zevende editie 48 Hour Rotterdam

De inschrijving voor de zevende editie van het 48 Hour Film Project Rotterdam is vannacht geopend De filmwedstrijd vindt van 24 tot en met 26 augustus plaats in de havenstad. De traditionele gala prijsuitreiking wordt op zaterdag 1 september georganiseerd in bioscoopcomplex LantarenVenster.  Het 48 Hour Film Project is een filmwedstrijd waarin makers in teamverband de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te schrijven, te filmen en te monteren. Ze krijgen hierbij vier verplichte ingrediënten: een genre, een zin, een voorwerp en een personage. Alle films worden beoordeeld door een vakjury. Het winnende team ontvangt een geldbedrag en neemt deel aan de Wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Orlando (Florida, VS).

Vorig jaar won de Rotterdamse regisseur Shariff Nasr de competitie met zijn succesvolle horrorfilm ‘Oppassen’. Deze productie won in maart tevens de prijs voor Best Sound Design, tijdens de Wereldfinale van het 48 Hour Film Project in Parijs. De inzending versloeg daarmee in deze categorie meer dan 4500 films, die tijdens het afgelopen jaar over de hele wereld tot stand kwamen.

Naar verwachting strijden in augustus evenals vorig jaar 52 teams om de prijzen. Het niveau van de deelnemers loopt uiteen van beginnende filmmakers tot aan doorgewinterde professionals. Ook bekende namen als Martin van Waardenberg, Richard Groenendijk, Jack Wouterse, John Buijsman, Nasrdin Dchar, Charly Luske, Birgit Schuurman, Maryam Hassouni en Cynthia Abma namen in de voorgaande edities als acteur deel aan de Rotterdamse filmwedstrijd.


| Foto: Digitaal Dagblad.