Informatiedag Veiligheid op Middeldijkerplein

mainImage
Informatiedag Veiligheid op Middeldijkerplein

Zaterdag 26 mei is op het Middeldijkerplein in Carnisselande een Informatiedag Veiligheid. Leer reanimeren bij de ambulance, bekijk een hennepkwekerij en ontdek hoe makkelijk het is een fiets te stelen als deze niet slim op slot staat. Ook zijn er leuke en span- nende demonstraties. Natuurlijk is er ook veel te doen voor de kinderen. Wat dacht u van schminken, ballonnenkunstenaars, een skelterparcours en een springkussen?

Gemeente Barendrecht organiseert de dag met haar zorg- en veiligheidspartners. Zo zijn de Nationale politie, VRR (brandweer), Buurt-preventie, BOA`s, Jongerenwerk Barendrecht, wijkteams, Kijk op welzijn en Humanitas aanwezig. Al deze partijen leveren op hun eigen wijze een bijdrage aan de veiligheid in onze gemeente. Zij gaan graag met u in gesprek over dit belangrijke thema.

Met elkaar kunnen we Barendrecht nog veiliger maken. Laat u bij de verschillende stands informeren hoe! Wat kunt u bijvoorbeeld zelf doen? Praat met de wijkagent, ontdek wat het wijkteam voor u kan betekenen en wat de vrijwilligers van Buurtpreventie doen en wat doen de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) eigenlijk om de samenleving schoon, heel en veilig te houden? Zij vertellen het u graag.

Natuurlijk gebeurt er meer dan met elkaar in gesprek zijn. Er zijn verschillende demonstraties. Zo laat de brandweer zien wat u moet doen wanneer de vlam in pan slaat en hoe u brand kan voorkomen. Ook kunt u leren reanimeren. Het hennepteam is aanwezig en laat u zien hoe (brand)gevaarlijk een hennepkwekerij kan zijn. En wat kunt u doen om uw fiets beter te beschermen?

Enkele hoogtepunten:

- Laat je deze dag schminken als jouw superheld
- Klim, klauter en spring op het luchtkussen en bestuur je skelter over het parcours op het Middeldijkerplein
- Ga in gesprek met Buurtpreventie
- Kom alles te weten over de werkzaamheden van de brandweer en de politie
- Bezoek het Hennepteam en ontdek hoe gevaarlijk deze vorm van criminaliteit is
- Ga in gesprek met onze zorg- partners en ontdek wat zij voor u kunnen betekenen
- Leer reanimeren
- Laat een mooie ballonfiguur maken!


Foto: Digitaal Dagblad