In januari duidelijkheid over Schaatsbaan

mainImage
In januari duidelijkheid over Schaatsbaan

Er wordt in de loop van januari meer duidelijk over de aanpassingen aan de Schaatsbaan. Dat blijkt uit een brief die de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht van de gemeente heeft ontvangen.

De vereniging heeft in een brief aan het college bezwaar gemaakt tegen het plan om de Schaatsbaan aan te passen, zonder het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. De aanpassing van de Schaatsbaan zou volgens de vereniging juist een kans zijn om iets te doen aan het gebrek aan parkeerplaatsen in het oude centrum.

Bij het college zijn van meerdere bewoners verzoeken binnengekomen om te kijken of er parkeerplaatsen op de weg kunnen komen. Over een voorstel daarvoor wordt medio januari door het college beslist.

“Daarnaast moet het college ook nog een besluit nemen over het instellen van de snelheid naar 30 km/uur op de Schaatsbaan. Ook hierover verwachten wij medio januari meer duidelijkheid te hebben. Mocht het namelijk zo zijn dat het college besluit om de verkeerssnelheid op de Schaatsbaan niet te willen aanpassen, dan is het gevolg dat de revitalisering komt te vervallen en dat alleen de snelfietsroute (4 meter breed fietspad) wordt aangelegd”, staat in de brief.

Afhankelijk van het besluit van het college wordt er eind januari wederom een informatieavond op het gemeentehuis georganiseerd.


| Foto: Digitaal Dagblad