In het begin bewolking, later zon met 21 graden

mainImage
In het begin bewolking, later zon met 21 graden

De dag begint in Barendrecht met wat laag hangende bewolking. Na verloop van tijd breekt geleidelijk de zon steeds vaker door en in de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het wordt circa 21 graden in de Rijnmondregio. De noordenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt van 20 graden aan het begin van de avond naar 15 graden aan het eind van de avond. De minima liggen komende nacht rond 13 graden. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Dinsdag ruimt de wind naar noordoostelijke richtingen en daardoor wordt de aangevoerde lucht nog iets warmer en droger. De zon schijnt van tijd tot tijd, de bewolking heeft een overheersend karakter. Opnieuw wordt in Barendrecht een temperatuur van 21 graden geregistreerd! De noordenwind is overdag zwak, windkracht 2 Beaufort. In de avonduren neemt de wind toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.

Woensdag en donderdag draait de wind naar oostelijke richtingen en de aangevoerde lucht wordt daardoor droger. Het is wisselend bewolkt en met circa 23 graden wordt het weer iets warmer dan de voorgaande dagen. In de loop van de dag neemt de kans op een lokale regen- of onweersbui toe. De oostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

 


| Foto: Digitaal Dagblad