Hittegolf houdt voorlopig aan

mainImage
Hittegolf houdt voorlopig aan

Vandaag en morgen is het in Barendrecht zonovergoten dankzij een hogedrukgebied boven de Britse eilanden. Vandaag is de maximumtemperatuur circa 29 graden en morgen is het tropisch met 30 of 31 graden in het Rijnmondgebied. In de nachten is er over het algemeen sprake van een zwakke noordenwind (1 tot 2 Beaufort). Van tijd tot tijd is er ook sprake van windstilte. Overdag waait er hooguit een zwakke wind (2 Beaufort) uit noordelijke richtingen.

Het eerste weekend van augustus wordt volgens de laatste berekeningen zomers warm tot tropisch met middagtemperaturen rond 31 of 32 graden Celsius op zaterdag en een graad of 28 op zondag. De zon schijnt met name zaterdagochtend en zondagmiddag uitbundig, maar zaterdagmiddag en zondagochtend is er tijdelijk meer bewolking. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Maandag is het zonnig. Met een zwakke, later op de dag matige noordoostenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt zeer warme lucht naar Barendrecht getransporteerd en loopt de middagtemperatuur op naar 27, plaatselijk 28 graden Celsius.

 


Foto: Digitaal Dagblad