Het weekeinde tussen de 26 en 27 graden

mainImage
Het weekeinde tussen de 26 en 27 graden

Het eerste weekend van augustus wordt volgens de laatste berekeningen zomers warm met in Barendrecht middagtemperaturen rond 27 graden Celsius op zaterdag en een graad of 26 op zondag. De zon schijnt met name zaterdagochtend en zondagmiddag uitbundig, maar zaterdagmiddag en zondagochtend is er tijdelijk meer bewolking. Er is zaterdag een kleine buienkans, maar op de meeste plaatsen in het Rijnmondgebied blijft het droog. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Maandag is het zonnig. Met een zwakke, later op de dag matige noordoostenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt zeer warme lucht naar Barendrecht getransporteerd en loopt de middagtemperatuur op naar een tropische 30, plaatselijk 31 graden Celsius.

Dinsdag draait de wind naar oostelijke richtingen. De zwakke oostelijke wind (1 tot 2 Beaufort) voert continentale lucht aan, waardoor de temperatuur in dinsdagmiddag in Barendrecht kan oplopen naar 33 of 34 graden. Het weerbeeld bestaat aanvankelijk alleen maar uit zon, door de warmte worden later op de dag steeds forsere stapelwolken gevormd.

 


Foto: Digitaal Dagblad